Hem » Vår utgivning » Bildspel startsidan » Gemenskapens evangelium enligt Johannes
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Gemenskapens evangelium enligt Johannes

Författare: Jean Vanier; Eva Sjöstrand (övers.)
ISBN:  9789187389399
Utgivningsår: 2018
 

Att älska Gud och att älska människor är ytterst samma sak, menar den prisbelönte filosofen och teologen Jean Vanier. Han är grundare av L’Arche, en kommunitet där människor med och utan funktionsnedsättningar lever tillsammans. I Gemenskapens evangelium visar han att vi möter Guds kärlek bäst genom dem vi lever nära och att vi uttrycker vår kärlek till Gud genom omtänksamhet och medlidande med varandra.

Detta är enligt Jean Vanier också huvudpoängen i Johannesevangeliet, som har en stark betoning på gemenskap. I den här boken tar Vanier med oss genom Johannes-evangeliet kapitel för kapitel och visar hur just gemenskapen finns i Jesus undervisning och i varje del av hans verksamhet.

Vanier väver även in berättelser och erfarenheter från sitt arbete med L’Arche, som i jordnära form betonar det medmänskliga och det stora privilegium som finns i att utveckla våra relationer till varandra och till Gud.

Jean Vanier är en uppskattad och prisbelönt filosof, teolog och humanist. Han är grundare till L’Arche, en internationell organisation som arbetar för att skapa och utveckla hem, program och nätverk för människor med funktionsnedsättningar. Dessutom föreläser han, skriver böcker och leder retreater.

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se