Hem » Vår utgivning » Böcker » Tidigare utgivning » Katolska kyrkans historia
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Katolska kyrkans historia

Författare: J. Derek Holmes/Bernard W. Bickers
ISBN: 91-89684-28-1
Utgivningsår: 2006
 

I en avlägsen avkrok av Romarriket, närmare bestämt i Palestina, uppträdde för drygt tvåtusen år sedan, Jesus. Han avrättades när Pontius Pilatus var prokurator, troligen år 33. Hans följeslagare hävdade att han uppstod ifrån de döda. Här föddes kristendomen.

 

I den här numera klassiska volymen - Katolska kyrkans historia - skildrar författarna Holmes och Bickers kyrkans historia alltifrån den första llilla gruppen lärjungar till dagens världsomspännande rörelse.

 

Recensenten i The tablet skrev: "Ingen annan bok innehåller så mycket information på så litet utrymme, eller är så till fullo pålitlig som denna kyrkohistoria."

 

J. Derek Holmes och Bernard W. Bickers har varit universitetslektorer i kyrkohistoria vid Ushaw College, Durham.

 

Boken utkom första gången år 1983 och har därefter tryckts i ett flertal nya upplagor. I den reviderade upplagan från år 1992 försågs boken med ett efterord av Peter Hebblethwaite och i den senaste utgåvan (2002), som här har översatts till svenska av Ylva-Kristina sjöblom, infogades ett nytt avslutningskapitel av Peter Doyl - "Kyrkan i den postmoderna världen".

 

Engelsk originaltitel: A Short History of The Catholic Church.

 

Boken är häftad. 425 sidor. 

 

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se