Hem » Vår utgivning » Böcker » Tidigare utgivning » Vägen till Santiago de Compostela
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Vägen till Santiago de Compostela

Författare: Jan Folkegård
ISBN: 978-91-89684-34-8
Utgivningsår: 2010
 

Det har blivit modernt att gå vandringsleder. När pilgrimsfärder uppstod var vägen till målet minst lika viktig som att komma fram. Vandringen kan vara ett sätt att möta sig själv.

 

Aposteln Jakob hade missionerat i Spanien och efter att han dött martyrdöden i Jerusalem fördes hans kropp tillbaka till Spanien. Båten landade vid Fisterre och man drog sig sedan ett par mil in i landet för begravningen.

 

Det hela glömdes bort, men under 800-talet blev traditionen kring Jakobs grav stark. Den sken om nätterna. Sankt Jakobs vilostad blev ett viktigt pilgrimsmål, som på spanska uttalades: San Iago de Compostela.

 

Idag rustas vägen till Santiago de Compostela - el camino - med EU-pengar som ett världsarv, ett världsarv med både historia och framtid.

 

Den är faktaspäckade handboken är en ovärderlig vägledning för en berikande vandring, oavsett om man bara går ett par etapper eller hela den cirka åttio mil långa sträckan.

 

Här ges utförlig information om städer, byar, vägar, kyrkor, kloster, kultur, historia och natur. Boken är rikligt illustrerad med färgbilder och försedd med kartor för varje delsträcka.

 

Boken är häftad. 400 sidor.

 

Första upplagan år 2006. Andra upplagan år 2010. 

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se