Hem » Vår utgivning » Ur arkivet » Tro, hopp och kärlek
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Tro, hopp och kärlek

Författare: Oscar Wilde
ISBN: 91-89684-07-9
Utgivningsår: 2002
 

Oscar Wilde föddes år 1854 i Dublin på Irland. Efter studier i Oxford kom han i början av 1880-talet till London och blev där snabbt en färgstark person. Han strödde eleganta och tänkvärda formuleringar omkring sig: "Jag kan motstå allting utan frestelser", "När folk är överens med mig får jag alltid en känsla av att jag måste ha fel"...

 

Visst var Wilde en ironisk, överlägset kvicktänkt och formuleringssäker dandy. Men han var också en stor och mångsidig författare med böcker som Dorian Grays porträtt och Spöket på Canterville.

 

Wilde trodde på människans inneboende godhet och på att den sanna konsten kunde förändra samhället. Han ville att alla människor skulle få leva i frihet och rättvisa - och ha obegränsade möjligheter att utveckla sina egna särdrag och talanger.

 

I den här samlingsvolymen med nyöversatta texter finns flera exempel på Wildes förmåga att i olika litterära former, från essäer till sagor och tänkeord, skildra människans förhållande till godhet och medkänsla.

 

Oscar Wilde dog i hjärnhinneinflammation år 1900 i Paris. Han blev 46 år.

 

Boken är i pocket och omfattar 126 sidor. 

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se