Hem » Vår utgivning » Böcker » Aktuella böcker » Cecilia. Spelbok med ackordanalys
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Cecilia. Spelbok med ackordanalys

Författare: Red. Ulf Samuelsson
ISBN: 978-91-87389-02-3
Utgivningsår: 2013
 

I denna utgåva av gudstjänstboken Cecilia finns ackordanalys till alla de psalmer/hymner som har kunnat förses med sådan.

De flesta nummer i avdelningen "Psalmer och hymner" har medtagits. Undantagna är de med gregoriansk bakgrund samt några med en fritonal orgelsats. Några satser ur kyrialet (melodierna till mässans återkommande sånger) finns med.

I många fall stämmer ackordanalysen i stort sett med de orgelsatser som finns i musikutgåvan band I och II. Ibland är dock ackordanalysen förenklad i förhållande till orgelsatsen.

Annat ur gudstjänstboken Cecilia, som exempelvis sångerna i avdelningarna "Den heliga mässan", "Psaltarpsalmer och cantica" och "Kyrkoårets böner och texter", har inte tagits med i denna bok.

För instruktioner till avdelningarna "Psalmer och hymner" samt till "Kyriale. Melodier till mässans fasta led" hänvisas till Cecilia. Katolsk gudstjänstbok.

 

Boken är häftad och omfattar 609 sidor. Format: 160x230 m.m.

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se