Hem » Vår utgivning » Böcker » Tidigare utgivning » Behåll ert hopp! Predikningar av påven Franciskus
Aktuella böcker
Tidigare utgivning
Ur arkivet

Behåll ert hopp! Predikningar av påven Franciskus

Författare: påven Franciskus
ISBN: 978-91-87389-05-4
Utgivningsår: 2013
 

Jorge Mario Borgoglio utsågs den 13 mars 2013 till påve efter Benedikt XVI. Den nye påven antog namnet Franciskus efter Franciskus av Assisi.

 

Den här boken innehåller tjugofem predikningar från Franciskus första tid som påve. Här finns de "stora", genomarbetade predikningarna, som vid invigningsmässan och vid stora festdagar. Vidare predikningar från generalaudienserna på onsdagar som har ett tydligt och lättbegripligt kateketiskt innehåll samt vardagspredikningar från de morgonmässor påven firar i kapellet i Casa santa Marta.

 

Om Benedikt var teologiprofessorn som med elegans förde oss in i mysteriets kärna är Franciskus byprästen som talar till de fattiga och ödmjuka - och till de rika och mäktiga som vill omvända sig. I sina predikningar lyckas Franciskus verkligen ge oss undervisning för vårt vanliga liv och göra Jesu budskap hörbart och förståeligt mitt i den värld vi lever. (Biskop Anders Arborelius i bokens förord)

 

Urval och översättning Ylva-Kristina Sjöblom.

 

Boken är häftad och omfattar 120 sidor. Format: 110x180 mm.

Veritas Förlag ● Götgatan 68, Box 4114 ● 102 62 Stockholm ● www.veritasforlag.se ● Telefon: 08-462 66 36 ● veritas@katolskakyrkan.se