Gemenskapens evangelium – enligt Johannes

Författare: Jean Vanier

Översättare: Eva Sjöstrand

298 kr

Att älska Gud och att älska människor är ytterst samma sak, menar den prisbelönte filosofen och teologen Jean Vanier (1928–2019). Han var grundare av L’Arche, en kommunitet där människor med och utan funktionsnedsättningar lever tillsammans. I Gemenskapens evangelium visar han att vi möter Guds kärlek bäst genom dem vi lever nära och att vi uttrycker vår kärlek till Gud genom omtänksamhet och medlidande med varandra.

Detta är enligt Jean Vanier också huvudpoängen i Johannesevangeliet, som har en stark betoning på gemenskap. I den här boken tar Vanier med oss genom Johannesevangeliet kapitel för kapitel och visar hur just gemenskapen finns i Jesus undervisning och i varje del av hans verksamhet.

Vanier väver även in berättelser och erfarenheter från sitt arbete med L’Arche, som i jordnära form betonar det medmänskliga och det stora privilegium som finns i att utveckla våra relationer till varandra och till Gud.

Jean Vanier var en uppskattad och prisbelönt filosof, teolog och humanist. Han grundade L’Arche, en internationell organisation som arbetar för att skapa och utveckla hem, program och nätverk för människor med funktionsnedsättningar. Dessutom föreläste han, skrev böcker och ledderetreater.

Läs mer om L'Arche här.

Boken är översatt av Eva Sjöstrand och utgiven i samarbete med Libris Förlag.

Inbunden, 180 sid.