Att åldras på andlig väg

Författare: Piet van Breemen SJ

Översättare: Stefan Jarl

E-bok: 115 kr

Vid köp av e-bok

Redan köpt denna bok?

Ladda ned boken här

FYSISK BOK TILLFÄLLIGT SLUT - FINNS SOM E-BOK!

Ålderdom är ingen sjukdom utan en nåd. Gång på gång måste vi få säga detta, eftersom vi lever i en miljö där de äldre ofta hamnat på undantag. Trots att befolkningen i hela västvärlden blir äldre och äldre, tycks de ha fått lägre och lägre status – just för att de är äldre. Därför är det så befriande, ja, profetiskt när någon som p. Piet van Breemen vänder sig direkt till de äldre för att inge dem mod, hopp och tillförsikt.

Jag hoppas att många som läser denna bok kan glädja sig över all den nåd och glädje, som Gud vill ge oss som gamla människor. Det finns en speciell glädje som är reserverad för oss. Må fler och fler förstå att ålderdomen är en välsignad period av livet, trots Syster Artros och Broder Dövhet (för att tala med den helige Franciskus) och andra vänner. Allt är nåd i väntan på den nådens och glädjens fullhet, som väntar oss på andra sidan.

Biskop Anders Arborelius ocd

IMG AB1+++

PIET VAN BREEMEN SJ  (1927–2021) var jesuitpräst, lärare och författare. Han prästvigdes 1956, disputerade i fysik 1961 och har även studerat filosofi och teologi. I flera decennier har han ansvarat för jesuitskolor och lett reträtter över hela världen. Att åldras på andlig väg publicerades ursprungligen 2004 och har översatts till flera språk. Han avled i augusti 2021. Samtalet med p. Dominik Terstriep SJ (länk nedan) var ett av hans sista publika framträdanden.

Översättning till svenska av Stefan Jarl.

Inbunden, 120 sid.

Se en intervju med p. Piet van Breemen SJ av p. Dominik Terstriep SJ här:

Boken har recenserats i

Dagen, den 22 maj 2021 (Birger Thuresson)
Signum nr 5, den 29 juni 2021 (Gunilla Maria Olsson)
Kyrkans Tidning, den 9 september 2021 (Lars B. Stenström)


Tryckt med bidrag från Franz-von-Sales-Stiftung / Bonifatiuswerk Paderborn
Bonifatiuswerk Markenzeichen RGB