En stjärna över Betlehem

Författare: Agatha Christie Mallowan

Översättare: Margareta Murray-Nyman & Bertil Murray

130 kr

Med samlingen Star over Bethlehem visade deckardrottningen Agatha Christie att hennes repertoar var bredare än vad många anat. I denna utgåva presenteras i nyöversättning ett urval av hennes legender och poem med kristen anknytning.

En liten åsna vill ge en present till Jesusbarnet – men vad? * En ängel besöker Maria i stallet och erbjuder henne att se in i framtiden. * Misteln hör om Kristi liv och brister i gråt. * Maria står under korset och minns stjärntydarnas gåvor. * Fjorton helgon lämnar himlen och ger sig ut på vandring. * En mor har stora bekymmer för sin son, öns helige man. Vem är han egentligen? Och vem är hon?

Agatha Christies känsla för eleganta och överraskande vändningar förenas i dessa berättelser med en språklig tonträff som ger full rättvisa åt julhelgens mysterier och evangeliets glädje.

Legenderna har översatts av Margareta Murray-Nyman och poemen av Bertil Murray. Till var och en av texterna har fogats silhuetter klippta av syster Carin Arnell OSB.

Klassiska detektivromaner och figurer som Hercule Poirot och miss Marple har gjort Agatha Christie (1890–1976) till en av alla tiders mest lästa och älskade författare. I denna volym, ursprungligen publicerad 1965 under namnet Agatha Christie Mallowan, presenteras mer okända sidor av hennes sinnrika författarskap.

Häftad, ill., 86 sid.