Faktiskt!

Författare: Lars Melin

39 kr

För den late är naturvetenskap obegripligt och kristen tro förlegad. Helt fel, faktiskt! Det ena är dynamiskt och spännande, det andra evigt aktuellt. För traditionalisten är det debatten om tro och vetande som styr våra tankemönster. Varför inte tvärtom: vetande och tro. Varför inte starta med det senaste inom vetenskapen för att se att det stämmer med kristen tro – faktiskt!

Det gäller åtminstone för de tre största vetenskapliga/religiösa frågorna: Big Bang, livets uppkomst och utvecklingen mot homo sapiens. Och det ger god orientering också för dynamiska vetenskapsområden som kosmologi, partikelfysik, hjärnforskning och genetik.

I boken I boken Faktiskt! En bok om världsbilder och vad de vilar på tar författaren Lars Melin upp en del av dessa problem. Detta är en bok som öppnar dina ögon för mycket nytt och som öppnar ditt sinne för nya perspektiv samtidigt som den berättar på ett både underfundigt och underhållande sätt.

Författaren Lars Melin (född 1939) är docent i svenska vid Stockholms universitet. Han har skrivit ett flertal populärvetenskapliga böcker om språkbruk och det svenska språket samt om kristen tro.

Häftad, 165 sid.