Söka och finna Gud i allt

Författare: James Martin SJ

Översättare: Daniel Braw

75 kr

En eftermiddag grubblade jag på ett familjeproblem som hade uppstått, men jag undvek noggrant ämnet i vårt samtal eftersom det inte hade något att göra med mitt »andliga liv«. David satt i sin gungstol, drack ur den kaffekopp han alltid hade till hands och lyssnade uppmärksamt. Efter några minuter satte han ner sin kopp och sa: »Är det något här som du inte berättar för mig?« Generad berättade jag för honom om min oro för min familj. Men var inte tanken att jag skulle tala om andliga ting? »Jim«, sa han, »allt tillhör ditt andliga liv. Du kan inte lägga ner en del av ditt liv i en låda, ställa den på en hylla och sedan låtsas att den inte finns. Du måste öppna den där lådan och lita på att Gud vill hjälpa dig att titta på det som finns i den.«

Ignatius av Loyola (1491–1556) blev känd för sin praktiska andlighet - hur man finner och följer Gud i allt i livet. Den amerikanske jesuitprästen och kulturredaktören James Martin förklarar och kommenterar här Ignatius insikter för moderna människor och visar hur vi faktiskt kan finna Gud, ibland på ganska överraskande sätt. Vare sig det gäller relationer, pengar, arbete eller bön – här är en humoristisk vägledning för alla som vill upptäcka Gud i vardagens och livets alla dimensioner.

Söka och finna Gud i allt är James Martin i högform: glasklar, rolig och seriös. Detta är en ideal introduktion till den ignatianska spiritualiteten.

Mikael Löwegren, präst och retreatledare

Översättning av Daniel Braw. Boken är en samproduktion med Libris Förlag.

Inbunden, 454 sid.